حفظ تعادل و نقش آن در آمادگی جسمی

در این مقاله از بلاگ هدف اسپرت با موضوع تعادل و اهمیت تعادل در ورزش و آمادگی جسمانی آشنا می شویم و به بیان راه های افزایش تعادل بدنی می پردازیم. پس با ما همراه باشید.

(زمان مطالعه 3 دقیقه)

در مورد تعادل چه می دانید؟

در حالت کلی به حفظ مرکز ثقل بدن در سطح اتکا، تعادل یا بالانس (balance) می گویند. یا به عبارتی نقطه ی تعادل بدن همان مرکز ثقل بدن است. به زبانی ساده، توانایی ایستایی و کنترل هماهنگ حرکات بدن، بدون افتادن یا حرکاتی اضافه را تعادل می نامند. این توانایی تحت تاثیر حواس شنوایی و بینایی نیز می باشد.

تمرینات افزایش تعادلاهمیت تعادل در ورزش

بالانس یکی از فاکتورهای ضروری در شاخه های مختلف ورزشی و آمادگی جسمانی می باشد که گاهی به آن کم توجهی می شود. باید گفت در تمام ورزشهای فردی و گروهی لزوم اجرای تمرینات تعادلی از اهمیت زیادی برخوردار است. دو مورد ضروری در حفظ بالانس، عضلات قوی و تمرکز حواس است. یعنی هرچقدر تمرکز اعصاب مرکزی بهتر باشد و فرد دارای عضلات قوی تری باشد، سطح بالانس در وی بالاتر خواهد بود.

انواع تعادل در آمادگی جسمانی

تعادل ایستا: توانایی حفظ موقعیت در حالت ثابت
تعادل پویا: توانایی در حال حرکت یا حفظ مرکز ثقل بدن با وجود تغییر پایه ی پشتیبان.

توانایی حفظ موقعیت بدن در یک حالت خاص و ثابت تعادل ایستا و توانایی پایداری وضعیت بدن در حال حرکت، راه رفتن و حرکات خاص ورزشی را تعادل پویا می نامند. حفظ بالانس ایستا در فعالیت هایی نظیر حرکت اسکات یا ایستادن روی یک پا کاربرد دارد. نمونه ای بسیار از ملموس از تعادل پویا را زمانی می بینیم که می توانیم بدون افتادن و یا برخورد با جایی راه برویم یا بدویم.

فواید داشتن تعادل در ورزش

در زندگی روزانه توانایی حفظ بالانس بدنی امری بدیهی است اما زمانی اهمیت آن بیشتر می شود که بخواهیم در شاخه های ورزشی خاصی به صورت حرفه ای فعالیت داشته باشیم. با این مهارت عملکرد ورزشی ما با کنترل، دقت و سرعت بیشتر به کارایی بهتری منجر می شود.

مثلا در ورزش های رقابتی که همیشه نیاز به تغییر حالت است نظیر فوتبال، ورزشهای رزمی و … تعادل پویا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. ورزشکار با توانایی حفظ تعادل ییشتر خواهد توانست بر مرکز ثقل بدن خود در شرایط متغیر کنترل بیشتری داشته باشد. همچنین داشتن تعادل بدنی مناسب در امر کاهش خطر مصدومیت در فعالیت های ورزشی نیز تاثیر بسیاری دارد.

ارتقای سطح تعادل

بدین منظور باید در همه ی شاخه های ورزشی، تمریناتی تکمیلی را در راستای بهبود تعادل بدنی ورزشکاران برنامه ریزی نمود. این تمرینات بر روی استحکام کلی بدن و افزایش قدرت عضلات به خصوص پاها و میان تنه و برخی هم تقویت عضلات سینه و شانه کار می کنند. همچنین ابزارهایی کمکی در این راستا وجود دارند که تخته تعادل، بالشتک تعادل، سطح شیب دار و… از جمله ی آنها است. با تمرین بر روی هر یک از این ابزارهای تعادلی به صورت روتین و پیوسته، به مرور زمان شاهد افزایش قدرت تعادل در بدن فرد خواهیم بود.

ابزار تعادل در ورزش

برای تهیه انواع ابزارهای تعادلی می توانید عبارت تعادل را در هدف اسپرت جستجو کنید.

اشتراک مطلب

نوشتهٔ پیشین
چگونه ورزش کردن بر سلامت قلب تاثیر می گذارد؟
نوشتهٔ بعدی
ضرورت تقویت مچ و ساعد در ورزشکاران

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
باز کردن چت
نیاز به کمک دارید؟
Scan the code
سلام👋
چگونه می توانم کمک کنم؟