یوگا، راه نمایی برای تعادل جسم و تهذیب نفس

باور عموم مردم بر این است که تمرین یوگا راهی برای کسب به هماهنگی روح و جسم است. اما ما می گوییم که این ورزش چیزی فراتر از این هاست! فلسفه ی یوگا بالاتر از ذهن است. به گونه ای که تمام دیوارها میان ذهن و قلب حذف شود. در واقع یوگا روشی کاربردی برای کاهش استرس، افزایش سلامت کلی بدن، بهبود انعطاف پذیری و قدرت عضلانی و درمان دردهای روحی و جسمی است. این سبک ورزشی یک هارمونی سه گانه ی کم نظیر برای کسب سلامتی و آرامش بدن، روح و ذهن است. جالب است که بدانید در مواردی از یوگا در جهت توان بخشی و فیزیوتراپی نیز بهره گیری می شود. اینجاست که باید گفت: یوگا یعنی راه نمایی برای تعادل جسم و تهذیب نفس

تاریخچه ی یوگا

اولین یافته ها در مورد یوگا به 5 هزار سال قبل و اولین تمدن ها انسانی در هند باستان بر می گردد. این یافته ها شامل اشکالی بود که بر روی سنگ هایی در کوهستان های هند حک شده بود و برخی حرکات یوگا را نشان می داد . به مرور زمان یوگا که از هند متولد شد به فرهنگ های شرقی دیگر گسترش یافت. سبک های کلاسیک هندی در مکاتب شرقی نیز تمرین می شد. اما یوگا تا قرن نوزدهم به کشورهای غربی نرسید.

گسترش یوگا در سرتاسر جهان از قرن بیستم مشاهده شد. در عصر امروز در همه کشورهای دنیا مدارس و باشگاه های تمرین یوگا برای علاقمندان به این سبک ورزشی وجود دارد که در آنها اساتید مجربی به پرورش ذهن و جسم افراد می پردازند.

تمرینات یوگا

یوگا چیست؟

واژه ی یوگا سانسکریت و مشتق شده از کلمه ی «یوج» است. این واژه سانسکریتی به معنای اتحاد است.

در حالت کلی تمرین های یوگا بر مبنای سه ساختار اصلی ورزش، تنفس و مراقبه، سعی بر هماهنگ سازی جسم و روح و ذهن دارد. بر طبق ساختار اول در یوگا، بدن نمادی از حرکت و رشد است و ورزش برای بهبود جریان خون و نهایتا سلامت و شادابی آن لازم است. ساختار دوم که تنفس است بیان می کند که نَفَس سرچشمه ی زندگی است. در راستای اصل دوم در یوگا تمریناتی برای بهبود تدریجی تنفس و اکسیژن رسانی در بدن انجام می گیرد که به مرور زمان کنترل بیشتری بر روی تنفس را برای فرد فراهم می کند. بعد از این جسم و ذهن برای آخرین اصل یوگا یعنی مراقبه آماده می شود. در این مرحله تمرینات کنترل بر فعالیت ذهن به آرامش روحی منجر می شود. در نهایت شادابی جسم و تمرکز ذهنی، به آرامشی هماهنگ در بدن، ذهن و روح منجر می شود.

فواید تمرین یوگا

طبق مطالعات انجام گرفته تاثیرات مثبتی برای ورزش یوگا مشاهده و ثبت گردید که خلاصه ای از آنها بدین شرح است:

  • کاهش فشارخون
  • افزایش ایمنی بدن
  • کاهش قند خون
  • کاهش ترشح هورمون کورتیزول
  • جلوگیری از مشکلات گوارشی
  • تنظیم غدد فوق کلیوی
  • درمان آلرژی و ویروس ها
  • پیشگیری از اعتیاد

در عصر امروز تعداد طرفداران یوگا مدام در حال افزایش است. دلیل روی آوردن افراد به تمرین های یوگا تاثیر بارزی است که بر عواطف، احساسات، ذهن و روح می گذارد. مشخص ترین تاثیر یوگا بر ذهن، کاهش استرس و رفع افسردگی است. این دو معضل (استرس و افسردگی) که خطری جدی برای سلامت روان به شمار می روند، در صورت انجام تمرینات مداوم یوگا به سرعت رو به بهبود می روند.

تاثیرات دیگر تمرین یوگا بر سلامت روان شامل خودآگاهی، افزایش اعتماد به نفس، افزایش تمرکز و تقویت حافظه و افزایش احساس شادی می باشد. علاوه بر موارد گفته شده در یوگا حالتهای ایستایی خاصی وجود دارد که به آن آسانا می گویند. هرکدام از این آساناها تاثیرات مثبتی بر عضلات و اندام های خاصی از بدن می گذارند که قابل چشم پوشی نیست.

آسانای یوگا

سخن پایانی در باب یوگا

ورزش یوگا در کسب آرامش و کاهش استرس و حتی بهبود زخم ها و آسیب اندام ها تاثیر به سزایی دارد. حتی بسیاری با هدف تناسب اندام از این ورزش استفاده می کنند. به هر حال بعد از اولین جلسه تمرینی یوگا، تاثیر آن بر ذهن و روح و تمام مفاصل و عضلات قابل رویت است. برای انجام ورزش یوگا تجهیزات ساده ای همچون مت یوگا، کمربند یوگا و یک بالش یا پتوی بزرگ مورد نیاز است.

 

اشتراک مطلب

نوشتهٔ پیشین
از ورزش تی آر ایکس TRX چه می دانید؟
نوشتهٔ بعدی
چگونه ورزش کردن بر سلامت قلب تاثیر می گذارد؟

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
باز کردن چت
نیاز به کمک دارید؟
Scan the code
سلام👋
چگونه می توانم کمک کنم؟